SC Antilope 1 begint seizoen strijdbaar met vernieuwd team: nipt verlies tegen Only Friends

Leestijd: 3 minuten

07 oktober 2024

Op zondag 6 oktober speelde SC Antilope RSE-1 haar eerste wedstrijd van het competitieseizoen 2024-2025. In een vernieuwde samenstelling nam het team het in een thuiswedstrijd op tegen Only Friends uit Amsterdam. Hoewel SC Antilope goed in het spoor van de tegenstander bleef, eindigde de wedstrijd in een verlies met een eindstand van 50-57.

Afbeelding: © Ilse Schaffers IQPhotoArt

Het begin van het nieuwe seizoen bracht veel nieuwe gezichten en een frisse start voor SC Antilope. Niet alleen maakten Martijn van de Goor en Isabelle Haring hun debuut in de Eredivisie, maar ook Dennis Kerkvliet speelde zijn eerste minuten voor de club. Voor coach Peter Brandsen was dit eveneens een speciale dag, aangezien het zijn debuut als hoofdcoach was. Terwijl de Utrechters moeite hadden om elkaar te vinden, kende Only Friends een vliegende start. Met enkele fraaie afstandsschoten wisten zij snel een voorsprong te nemen. Al snel keek SC Antilope tegen een achterstand van 2-6 aan. Na een moeizame start slaagde SC Antilope erin om de achterstand in te halen. Met bijdragen van onder anderen Rody de Bie, Martijn van de Goor en Maarten Robberegt kwam het team vlak voor het einde van het eerste kwart op een voorsprong van 13-10.

In het tweede kwart begint SC Antilope overtuigend en weet het haar voorsprong uit te breiden met 9 punten. Vervolgens weet Only Friends weer aansluiting te vinden, waarbij de nummer 2, Maykel van Rijsinge, zijn team dichter bij de Utrechters brengt. Ylonne Post zette sterke screens, waardoor Maarten en Rody meerdere kansen kregen om eenvoudig te scoren. Hoewel SC Antilope erin slaagde de leiding te behouden, lukte het niet om verder uit te lopen. Zij sluit het tweede kwart af met een krappe voorsprong van 24-23.

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht

In het derde kwart wist Rody veel assists te verzorgen. Ook was er een schitterende pass van Martijn op Maarten, terwijl Isabelle sterke screens zette die Timon Saman de ruimte gaf om te scoren. Dennis, die als nieuwkomer zijn eerste minuten speelde, maakte onmiddellijk indruk met een fraaie assist op Timon, die dit bekroonde met een score. Na drie kwarten stond de score nog steeds nipt op 39-38.

In het vierde kwart werd echter duidelijk dat de ervaring van Only Friends de doorslag gaf. Het team zette meer druk op de aanval van Antilope, wat zorgde voor onrust in het spel van de thuisploeg. Het team uit Utrecht werd wat slordiger en maakte enkele verkeerde keuzes, waardoor Only Friends het momentum naar zich toe trok en een voorsprong van 10 punten opbouwde. Hoewel de ‘starting five’ van Antilope terug op het veld kwam en nog een comeback leek in te zetten, lukte het niet om het momentum volledig te keren. Het eindsignaal klonk met een eindstand van 50-57 in het voordeel van Only Friends.

Toch kijkt het team positief terug op hun eerste gezamenlijke wedstrijd. Voor een debuut zijn zij niet ontevreden met het resultaat. Wanneer zij meer samen hebben gespeeld en beter op elkaar zijn ingespeeld, verwachten ze in de toekomst wellicht wel wedstrijden als deze over de streep te kunnen trekken. Coach Peter gaf na afloop aan tevreden te zijn met wat hij gezien heeft: “Ik ben ervan overtuigd dat we een veelbelovend seizoen tegemoet gaan, waarin we zowel als team als individueel alleen maar kunnen groeien”. Martijn en Isabelle kijken ook met een goed gevoel terug op hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau. “Het was wennen, het tempo ligt een stuk hoger dan in de Eerste Divisie, maar we hebben goed mee kunnen komen,” aldus Martijn. Isabelle liet met een sterke verdediging en een goed schot zien dat ze een waardevolle aanwinst is voor het team. Hoewel er nog genoeg groeimogelijkheden zijn, liet SC Antilope zien dat het als team kan meedoen op dit niveau. Met vertrouwen en een positieve instelling kijkt het team uit naar de volgende wedstrijd in Middelburg op 12 oktober.