Nieuwe gezichten en uitdagende wedstrijden: SC Antilope RSE-3 begint seizoen 2024-2025

Leestijd: 2 minuten

15 oktober 2024

SC Antilope RSE-3 heeft iets langer moeten wachten, maar ook zij begonnen op zaterdag 12 oktober eindelijk aan het competitieseizoen 2024-2025. Met een gemengd team van senioren en voornamelijk jeugdspelers reisden zij af naar Middelburg voor wedstrijden tegen BS Leiden en Achilles ‘71. Ondanks hun inzet en harde werk, leidde dit helaas tot tweemaal verlies.

Afbeelding: © Ilse Schaffers IQPhotoArt

BS Leiden vs SC Antilope Utrecht

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen BS Leiden, waarin jeugdspelers Tim van Oort en Thijmen Hofman hun debuut maakten in de rolstoelbasketbal competitie. Niet alleen de twee jeugdspelers maakten hun debuut, ook coach Martien van Brakel stond voor het eerst langs de zijlijn in zijn rol als coach.

Het team kende een sterke start in het eerste kwart, met een snelle voorsprong van 2-6. Ondanks de nieuwe team samenstelling wisten de spelers elkaar goed te vinden en werd er veel samengespeeld, een speelstijl die gedurende de rest van de wedstrijd werd volgehouden. BS Leiden wist echter terug te komen, waardoor het kwart eindigde in een gelijke stand van 14-14. Het tweede kwart begon gelijk opgaand, maar BS Leiden nam al snel de leiding en breidde deze uit naar 36-22. In het derde kwart wisten de Utrechters de achterstand nog even terug te brengen tot 10 punten, maar uiteindelijk moesten zij hun meerdere erkennen in BS Leiden. De wedstrijd eindigde in een verlies van 66-42.

SC Antilope Utrecht vs Achilles ’71

De tweede wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen Achilles ’71. Helaas moest SC Antilope RSE-3 het doen zonder Remko van Hall, die geblesseerd raakte in de eerdere wedstrijd. Het eerste kwart ging gelijk op, waarbij JinHu van Leeuwen indruk maakte met zijn scorend vermogen. Met de ondersteuning van Pepijn de Boer, die hem keer op keer slim naar de basket wist te rijden, wist JinHu meerdere punten te maken. Dit leidde tot een kwartstand van 10-14 in het voordeel van Achilles ’71.

In het tweede kwart zette SC Antilope een sterke inhaalslag in. Onder andere Joël Verhoef droeg bij met enkele mooie inside shots, waarmee hij het team naar een gelijke stand van 22-22 bracht. Het derde kwart begon eveneens spannend, waarbij Teun van Geluk belangrijke punten van buiten de bucket scoorde. Toch slaagde Achilles ’71 erin om een voorsprong op te bouwen, waardoor het kwart eindigde met een stand van 31-40.

In het vierde kwart zette Jochem Maissan veel druk op de centers van Achilles ’71, waardoor hun scoringskansen werden beperkt. Djorno Rogier voerde enkele sterke lay-ups uit, en met een driepunter van Teun leek SC Antilope nog even kans te maken op de overwinning. Ondanks het sterke verdedigingswerk en het goede samenspel, slaagde het team er net niet in om de winst te pakken. De eindstand was 44-49 in het voordeel van Achilles ’71.

Hoewel het team deze keer de winst niet wist te behalen, kunnen ze tevreden terugkijken op twee geslaagde wedstrijden. Het sterke samenspel en de solide verdediging zijn veelbelovende aspecten die een goede basis vormen voor het komende seizoen. De volgende wedstrijden staan gepland op zaterdag 9 november. SC Antilope speelt dan om 12:15 tegen High Five en om 15:45 tegen Rotterdam Basketbal, in sporthal De Zevenkamp te Rotterdam.